Welkom !

Van harte welkom op de website over de Bähler’s in Nederland; dat wil zeggen: de theologenfamilie.

Het initiatief voor deze site is genomen in verband met een door mij gehouden lezing over dr. Louis Adriën Bähler. Hij was predikant in o.a. Oosterwolde-Frl (1902-1909).

In 2010 hield ik de lezing over hem in verband met het 275-jarig jubileum van de Dorpskerk in Oosterwolde. Bij het opstellen van de inleiding bleek mij dat het noodzakelijk was om ver terug te gaan in de geschiedenis van de familie om Louis Adriën te plaatsen tegen de achtergrond van zijn voorouders (en met name zijn voorvaders) in rechte lijn, allen predikanten en de drie generaties vóór hem ook met naam en faam in de Nederlandse kerkgeschiedenis.


NIEUW

Op 23 maart verschijnt bij Bureau Deus deel 2 in de serie Vrijzinnig Verleden. Daarvoor heb ik een hoofdstuk mogen schrijven over Louis Adriën Bähler. Daarin veel nieuwe informatie op basis van een in 2015 door mij op een veiling gekocht deel van het persoonlijke archief Bähler.
Na 23 maart zal daarom ook de informaie op deze site worden vernieuwd.

Verder is nieuw op deze site de stamboom van de familie Bähler zoals ik dit tot nu toe bij elkaar het gesprokkeld. Hij zal nog verder worden uitgewerkt, maar ruim 1350 namen vond ik voldoende om nu alvast tot publicatie over te gaan. Zie in het rechter menu de optie Stamboom.

Voor commentaar, informatie of vragen kan het contactformulier worden gebruikt.